Новини

Необходими ъпдейти за защита от новият крипто вирус "WannaCry"
15.05.2017

В петък редица потребители, фирми и държавни институции в множество държави из цял свят станаха жертва на една от най-големите кибер атаки, осъществявани някога.

Опасният рансъмуеър, разпространяващ се като „червей” покоси множество компютри, работещи с Windows операционна система.


Интегрирана ГИС на Община Сливен с АКСТЪР
09.05.2017

Успешно завърши внедряването на системата АКСТЪР ГИС - 2017 в община Сливен. Интегрирани са всички налични цифрови планове и карти. Системата се състои от административна и публична част.  Тя облекчава работата на служителите и осигурява достъп до геоданните на потенциалните инвеститори.

Тя е достъпна чрез официалния сайт на общинска администрация - http://www.sliven.bg/index.csp , където има поставен банер и кликвайки върху него се отваря линк: http://87.121.77.67:8082/cms/ .


Екипът на СГ АКСЪР Ви поздравява с настъпващите новогодишни празници
29.12.2016
Инструмент за нулиране броячите на индексите в АКСТЪР ОФИС може да изтеглите от тук.

Електронни услуги за изборите за президент и вицепрезидент на републиката и национален референдум 2016
05.10.2016
За трета поредна година СГ "Акстър" ще предостави на своите клиенти електронни услуги свързани с изборите. 
Услугите, от които гражданите притежаващи квалифициран електронен подпис(КЕП) ще могат да се възползват тази година за изборите за президент и вицепрезидент на републиката и национален референдум са:
  • Заявление за вписване в избирателния списък по настоящ адрес
  • Заявление за гласуване с подвижна избирателна кутия
  • Заявление за изключване от списъка на заличените лица преди изборния ден
  • Заявление-Декларация за изключване от Списъка на заличените лица и вписване в избирателния списък преди предаването на избирателния списък на СИК
Част от общините предлагащи тези услуги, чрез системата "Платформа за е-услуги Акстър 2016" са: Столична община, Община Банско, Община Бургас и др. За пълния списък с общините предлагащи услугите, посетете страницата: https://izbori.auslugi.com и проверете дали Вашата община предлага описаните услуги.
 

„Етикети" в АКСТЪР ОФИС
17.05.2016
Както е известно, системата за документооборот и управление на административните процеси АКСТЪР ОФИС разполага с „екстра”, която позволява на заявителя на услуга да получава информация за хода на изпълнението на преписката му в администрацията. Възможно е информацията да бъде: Кратка, получавана от т. нар.“ Кратка деловодна справка“, и показваща дали процедурата по обработка на документа е завършена или се работи по нея в момента; Разширена, получавана от модула „Разширена деловодна справка”, която позволява детайлно да се проследява хода на документа в самата администрация. (Това е отделен модул на системата). Новата възможност на системите АКСТЪР, обявена на 16.04.2016 от Софтуерна група АКСТЪР позволява при...